Лактобіонова кислота: наукове обґрунтування її ефективності в косметології
Лактобіонова кислота належить до полігідроксикислот (PHA), які вважаються "новим поколінням" кислот у косметології. Вона є похідною лактози, що видобувається з молочних продуктів, та відзначається м'яким впливом на шкіру. Завдяки великому розміру молекул, лактобіонова кислота проникає у шкіру повільніше, ніж альфа- (AHA) та бета-гідроксикислоти (BHA), що зменшує ризик подразнень.